ПРЕДСТАВА „ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА“ У РЕЖИЈИ ПАВЛА ЈОЗИЋА ПОБЕДНИК ФЕСТИВАЛА У ПОЖАРЕВЦУ

У просторијама Центра за културу, у Пожаревцу, јуче су додељене награде најбољима на управо одржаној  13. Смотри драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“. Овогодишњи фестивал је одржан уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Жири 13. Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“ у саставу Марија Вајнер (члан), Валентино Ољача (члан) и Милош Јагодић (председник), после одгледаних представа, доноси следећу одлуку:

„Награда за најбољу представу у целини додељује се Центру за културу „МАСУКА“ из Велике Плане за представу „Чекајући Годоа“, Семјуела Бекета у режији Павла Јозића.
Вођен слојевитим и занимљивим редитељским поступком, у метафоричном сценском простору, веома уједначен глумачки ансамбл успео је да апсурдну и трагичну причу транспонује у аутентичну позоришну форму уздигнуту на ниво симбола.“
Жири је сваке вечери бирао најбољег глумца и глумицу а на крају фестивала изабрали су и укупне победнике.
Најбоља глумица овогодишње смотре је Јелена Јовановић, црна дама у истоименој представи Градског позоришта Јагодина.
Најбољи глумац смотре је Немања Радивојевић за улогу полицајца Појава постаје масовна “ ЦЗK „Свети Стефан, Деспот српски“, Театар “Ресава”из Деспотовца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predstava-cekajuci-godoa-u-reziji-pavla-jozica-pobednik-festivala-u-pozarevcu/