ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА “ПРОПОВЕДИ НА НЕДЕЉНИМ ЛИТУРГИЈАМА (2008-2012) ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ЈОВАНА”

У пуној свечаној сали при Саборном храму у Крагујевцу, одржано је представљање књиге “ПРОПОВЕДИ НА НЕДЕЉНИМ ЛИТУРГИЈАМА (2008-2012) ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ЈОВАНА”. У току вечери било је речи и о другим издањима Каленића, издавачке установе Епархије шумадијске.

О Проповедима Владике Јована и другим књигама говорили су: протојереј – ставрофор др Зоран Крстић, протојереј – ставрофор др Драгомир Сандо, ђакон др Сава Милин, протонамесник Драган Поповић, јереј Ђорђе Лазаревић и г. Негослав Јованчевић. Заједнички утисак свих присутних, потврђен речима поменутих говорника, јесте да иза овог издања стоји много више од рада, а то је сами јеванђељски живот Владике Јована. По речима др Драгомира Санда, проповеди су тематски јасно дефинисане, док је др Сава Милин истакао да оне одишу Светим Писмом и да излазе из чисте монашке душе која се од 11. године подвизавала, освећујући се три деценије у Студеници, и која, две и по деценије поучава паству са архијерејског трона.

Представљању књиге је присуствововало и свештенство Јасеничког намесништва.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predstavljena-knjiga-propovedi-na-nedeljnim-liturgijama-2008-2012-episkopa-sumadijskog-jovana/