ПРЕДСТАВНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕАЛИЗОВАНИХ ПРОЈЕКАТА

Основна школа „Олга Милошевић“ је део програма “Пружање додатне подршке у образовању деци из осетљивих група”, а у склопу пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019 – 2022.“  у организацији Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада (ЕХО) уз подршку швајцарске организације ХЕКС/ЕПЕР.

У Београду, 15. 12. 2021. реализована је завршна конференција на којој су представљени досадашњи пројекти школа и њихови резултати, а учесницима су се обратили Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права, Anna Brtka Valent, direktorka ЕХО-a, Слађана Јовановић, координатор пројекта, Ангелина Скареп, ЦИП  и Ивана Максић, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Част да буде изабран и представи досадашњи рад на пројекту имао је и директор, Дарко Димитријевић. Школа је своје активности реализовала кроз два пројекта са малим грантовима на тему интеркултуралности, пројектом подршке ученицима кроз туторство и реализацијом уређивања учионице будућности, односно најсавременијег информатичког кабинета, који ће у будућности допринети подизању дигиталних компетенција свих наших ученика, а нарочито деце из маргинализованих група.

Овакав модел поршке деци у учењу и социјализацији доприноси стварању подстицајног амбијента у школи, али и у породици. Верујемо да ће овакав начин подршке ученицима и њиховим породицама бити од велике користи и да ће се у наредном периоду реализовати још сличних.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predstavnici-os-olga-milosevic-na-zavrsnoj-konferenciji-predstavljanja-realizovanih-projekata/