ПРЕДСТАВНИЦИ ПАЛАНАЧКИХ КУЛТУРНИХ ИНСТИТУЦИЈА НА РЕГИОНАЛНОМ ОКРУГЛОМ СТОЛУ У МИНИСТАРСТВУ КУЛТУРЕ

Министарство културе и информисања и Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) организовали су регионални округли сто под називом „Улога локалне самоуправе у процесу дигитализације културног наслеђа“. Ова активност реализује се у оквиру Пројекта „Институционална подршка СКГО – трећа фаза” који подржава Влада Швајцарске.

На округлом столу у Министарству културе и информисања говорило се о новом Правилнику о ближим условима за дигитализацију културног наслеђа којим се уређују  задаци, послови, стандарди и процеси дигитализације културног наслеђа, покретних и непокретних културних добара, нематеријалног културног наслеђа и добара који уживају претходну заштиту. Овим правилником су установе културе, које су у надлежности локалне самоуправе, добиле јасна упутства како да се културно наслеђе сачува у дигиталном облику и да буде доступно грађанима локалне заједнице.

Округлом столу су присуствовали и представници културних институција општине Смедеревска Паланка и то Снежана Савић, директор Историјског архива „Верослава Вељашевић“, Ирена Поповић, директор библиотеке „Милутин Срећковић“ и Стеван Мартиновић, директор Народног музеја.

Извор: КУЛТУРА.ГОВ.РС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predstavnici-palanackih-kulturnih-institucija-na-regionalnom-okruglom-stolu-u-ministarstvu-kulture/