ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА „СТАНОЈЕ ГЛАВАШ“ НА НАРОДНОЈ МОБИ У ЧАЈЕТИНИ

Представници Удружења „Станоје Стаматовић Главаш“ из Глибовца посетили су општину Чајетина. Том приликом примио их је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, потомак Станоја Главаша. Разлог посете делегације из Глибовца, у којој су били Дејан Миливојевић, Милош Поповић, Иван Милорадовић и Адам Стаматовић, била је подршка и помоћ при почетку радова на најдужој гондоли на свету. 

На иницијативу председника општине Чајетина, на Златибору покренута је велика радна акција – народна моба – са идејом да се изградња гондоле из центра Златибора до врха Торника, покрене са мртве тачке, и апелује на државне органе да убрзају добијање грађевинске дозволе за читаву трасу.  

Акцијаши су били и са Златибора и из остали крајева Србије а учествовали су, наравно, и представници ЗУ „Станоје Стаматовић Главаш“ из Глибовца Елан завидан, моба почела песмом, а уз крамп, била је спремна и савремена механизација и традиционална орачка снага.

Порука Чајетинаца је да се поштује закон и држави врати њено власништво над 4.000 хектара златиборског земљишта, својевремено предатог приватним лицима.

О томе је и Уставни суд, кажу, донео решење, али читав процес одуговлачи, па се Општина Чајетина, не може укњижити као власник и поднети захтев за грађевинску дозволу за три деонице трасе.

Девет километара дуга, гондола прелази и изнад Рибничког језера, краја који се и везује за прве туристичке посете.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/predstavnici-udruzenja-stanoje-glavas-na-narodnoj-mobi-u-cajetini/