Početna » ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПРЕРАДУ ВОЋА И ПОВРЋА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ИЗВОЗИ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ У РУСИЈУ, КАНАДУ И ЗЕМЉЕ РЕГИОНА

ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПРЕРАДУ ВОЋА И ПОВРЋА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ИЗВОЗИ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ У РУСИЈУ, КАНАДУ И ЗЕМЉЕ РЕГИОНА

У фабрици за прераду воћа и поврћа у Смедеревској Паланци годишња производња је 4.000 тона. Иако ова година није била наклоњена пољопривредницима, успевају да пласирају робу и на страно тржиште.

од Паланка данас
0 Коментар

Линија за топлу прераду воћа и поврћа, готово да се не гаси. У фабрици Воћар у Смедеревској Паланци, ради се у две смене, а дневно се произведе шлепер робе. Домаћи производи, тражени су, не само на нашем, већ и на тржишту Русије, Kанаде, а највише у земљама региона.– Нема довољно готовог производа на српском тржишту, односно нема довољно нас прерађивача који можемо да покријемо потребе само српског тржишта. Ми отпилике половину своје производње пласирамо на српском тржишту, а половину своје производње на страном тржишту – каже Радомир Ивановић, власник постројења за прераду воћа и поврћа Смедеревска Паланка.

Посла има током читаве године, највише у овом периоду.

– Очекујемо кајсију од воћа, брескву, после краставца идемо на паприку. Лето нам је главна сезона, зими имамо мање посла, тада се фокусирамо на прављење мармелада, прераду воћа. Ми се трудимо да се приближимо кућном прављењу, како наше домаћице то спремају, препознаје се квалитет – наводи Марија Танасковић, пословођа.

Због неповољних временских прилика, ове године су квалитет и количина рода, нешто слабији у односу на прошлу.

– Јесу утицале временске прилике на ове усеве, али то не треба да буде једини разлог због чега ће неко да пројектује да је ова година баш тако лоша. У овој години има воћа и поврћа, заиста и квалиетних и добрих, има веома успешних – истиче Радомир Ивановић, власник постројења за прераду воћа и поврћа Смедеревска Паланка.

Простора за повећање поизводње, кажу, имају. За бољу позицију домаћих производа на тржишту, прерађивачи воћа и поврћа, предлажу удруживање, јер би тако српски производ, био приоритетнији у односу на увозни.

Извор: РТСPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept