Početna » ПРЕКО ДОЗНАКА У СРБИЈУ СТИГЛО ГОТОВО ПЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА

ПРЕКО ДОЗНАКА У СРБИЈУ СТИГЛО ГОТОВО ПЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА

од Паланка данас
0 Коментар

Током прошле године у Србију је, према подацима Народне банке Србије (НБС) по основу дознака из иностранства пристигло 4,99 милијарди евра, што је приближно суми из претходне године када је прилив од дознака износио 5,02 милијарде евра, објавила је Политика позивајући се на агенцију Тањуг.
У НБС је речено да се на основу података о географској структури, може закључити да је она остала стабилна, пошто је највише новца стигло из Немачке, 27 одсто, Швајцарске 13 одсто, Аустрије 10 одсто, затим из Француске шест одсто и пет одсто из Хрватске.

Када је реч о валутној структури, чак 83,1 одсто прилива од дознака било у еврима, 7,7 одсто у доларима, 3,9 одсто у швајцарским францима а 5,3 одсто у осталим валутама.

Из Народне банке су, према писању Тањуга, навели да користе методологију платног биланса Међународног монетарног фонда (БПМ6), према којој су дознаке обухваћене кроз ставку која се назива лични трансфери и која обухвата, дознаке радника, пензије и друга социјална примања, као и помоћи и поклоне из иностранства, упућене физичким лицима резидентима Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept