ПОТВРЂЕНО ШЕСТ СЛУЧАЈЕВА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ ВИРУСА У ПАЛАНЦИ, ОБОЛЕЛА ДОКТОРКА ИЗ КРАГУЈЕВЦА

Како је саопштио Општински штаб за ванредне ситуације, на територији општине Смедеревска Паланка, до 2. априла, укупно шест особа је заражено коронавирусом.

„Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, а на основу резултата до сада урађених тестова, корона вирусом је у општини Смедеревска Паланка заражено шест особа. Такође, позитиван тест на цовид 19 установљен је и код докторке која ради у Болници „Стефан Високи“, а која живи у Kрагујевцу, па се због тога не убраја у оболеле са подручју наше општине.

Поменута особа је изолована, случај је епидемиолошки обрађен, а Болница темељно дезинфикована. Такође, све особе које су биле у контакту са зараженом докторком су стављене у у изолацију. Њихово стање се прати, а болница нормално функционише.

На подручју паланачке општине спроводе се све емидемиолошке и друге мере, чији је циљ спречавање ширења заразе корона вирусом.“

На територији Подунавског округа, до 2. априла, потврђено је укупно 12 случајева КОВИДА-19. Шест у Смед. Паланци, пет у Смедереву и један у Великој Плани.

У ЗЗЈЗ Пожаревац кажу да постоји и један вероватни случај заразе код особе која је била у блиском контакту  са једном оболелом особом.

На територији Подунавског и Браничевског округа тестирано је укупно 137 лица, кажу из ЗЗЈЗ Пожаревац. У самоизолацији се налазе 1034 особе.

Ускоро се очекује да почне и тестирање на коронавирус у Домовима здравља у Браничевском и Подунавском округу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prema-podacima-zzjz-pozarevac-u-podunavskom-okrugu-12-zarazenih-korona-virusom/

1 comment

    • Goran on 07/04/2020 at 12:16

    Brza informacija , podaci jos od 2. aprila od tada proslo 5dana.
    Bravo,bravo…..

Komentari su onemogućeni.