ПРЕМА ПРОГНОЗИ СА ЗИМОМ ЈЕ ГОТОВО, А НИЈЕ НИ ПОЧЕЛА

Најновија месечна прогноза Републичког хидрометеоролошког завода потпуно је јасна: са зимом је готово, ко је видео снег, видео га је, пошто у наредних месец дана, осим ретко на појединим планинама, не да неће бити белог покривача него се температуре чак ни у најхладнијем делу дана неће спуштати испод нуле!

Становници престонице моћи ће да уживају у лепом пролећном времену и наредних дана. Искористите га за шетњу Калемегданом, Адом, Савским кејом или уживајте на некој другој омиљеној локацији. Колико је и претходних дана било топло у Београду, сведоче и први весници пролећа – висибабе!

У Паланци ће температура током наредне недеље достићи и 16. подеок, те је очигледно да снега нема ни на видику. Према прогнозама Републичког хидрометеоролошкох завода очекује нас само неколико кишних дана у наредним недељама. Уз кишу, за други март је најављена и грмљавина, али све то ће протећи без значајнијег пада температуре.

Годишње доба у којем све почиње да се буди и цвета званично почиње 21. марта, али према временским приликама можемо слободно рећи да је пролеће већ стигло у нашу земљу и за нама оставило још једну поприлично топлу зиму.

Очекује се да ће средња температура ваздуха током марта у Србији бити до два степена изнад вишегодишњег просека, у интервалу од седам до девет степени у нижим пределима, док ће у брдско-планинским областима температура ваздуха износити од нула до два.

Близ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prema-prognozi-sa-zimom-je-gotovo-a-nije-ni-pocela/