ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ПРЕЗЕНТАЦИЈИ ОКЛОПНОГ ВОЗИЛА „МИЛОШ“ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Председник Владе Александар Вучић присуствовао је данас у фабрици наменске индустрије у Великој Плани презентацији оклопног возила „Милош“ и оценио да уз то „Милоша“ и „Лазара“ за полицију и војску, као и хаубицама НОРА за ВС, наша војска и полиција постају неупоредиво боље и модерније опремљени. Вучић је приметио да је „Милош“ моћно „4 пута 4“ оклопно возило, и додао да ће шест одмах добити полиција, са митраљезом 12,7 мм за, вероватно, САЈ, а жандармерија шест „Лазара 3“.

У Војску Србије иде 12 „Лазара“ наоружаних топовима, као и хаубице НОРА калибра 155. мм. Како је рекао, за 700 до 800 тих возила имамо наруџине из иностранства, а не можемо ни десет да произведемо.
 

Поновио је да је влада спремна да уложи 15, 20 милиона евра у нову линију ФАП-а, за оклопна возила, ако прибојска фабрика може да гарантује њихову производњу.

У делегацији која је дочекала премијера Вучића налазило се и руководство општине Велика Плана на челу са председником општине Игором Матковићем.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/premijer-vucic-prisustvovao-prezentaciji-oklopnog-vozila-milos-u-velikoj-plani/