ПРЕМИНУЛА ДВА КОРИСНИКА У ДОМУ ЗА СТАРЕ У СМЕДЕРЕВУ

Министар Зоран Ђорђевић рекао је за РТС да када се појави било какав доказ о коронавирусу у домовима за старе, спроводи се мера изолација у изолацији, тада се сви тестирају.  Двоје од десет пацијената, корисника дома за старе, у болници у Смедереву преминули су ноћас, рекао је Ђорђевић, додајући да се још не зна од чега су умрли.

Говорећи о два смртна случаја у Смедереву, у коме је државни дом за старе, Ђорђевић указује  да је непотврђено од чега су умрли.

У Смедереву су се појавило симптоми који нису личили на коронавирус, у међувремену још петоро је пребачено у болницу, пратили су их повраћање, рекао је министар.

„Двоје од десет пацијената су у билници преминули ноћас. Дали смо налог да се сви тестирају. Тражили смо да буде урађем тест на све“, рекао је Ђорђевић и додао да се једна медицинска сестра 6. априла јавила да има темературу, констатована је упала плућа.

Каже да је тражио од директора да се едукују запослени, потписивали су изјаве да нису били у контаксу са неким, као и да мора да се води рачуна о заштитној опреми.

„Ставри се дешавају, ради се о најрањивијим категоријама, морамо да их штитимо од свега“, рекао је Ђорђевић, додајући да ће отићи у Смедерево.

„Ових првих пет пацијената нису имали симптоме везано за корону, али су у болнци. Са још пет пацијената, укупно десет, двоје је умрло и морамо да видимо због чега“, рекао је министар.

РТС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/preminula-dva-korisnika-u-domu-za-stare-u-smederevu/