ПРЕМИНУЛО ЈОШ ШЕСТОРО ОД КОРОНАВИРУСА, НОВИХ 285 ЗАРАЖЕНИХ

У последња 24 сата у Србији је још шесторо грађана умрло од последица вируса Ковид-19, од чега два мушкарца и четири жене; чиме се укупан број жртава овог вируса код нас попео на 179.

У овом тренутку је хоспитализовано 2.479 пацијената, а 71 пацијент се налази на респиратору с тежом клиничком сликом.

Од јучерашњег извештаја до данас у 15 часова тестирано је још 6.703 грађана а за њих 285 је резултат теста био позитиван. До сада је укупно тестирано 85.645 грађана, од чега имамо 9.009 потврђених случајева заразе вирусом Ковид-19.

До данашњег дана је од Ковида-19 излечено 1.343 грађана Србије.

Од укупно тестираних 1.843 Београђана у последњих 24 сата позитивно је њих 90, што је највећи број и лагани раст у односу на претходних неколико дана, саопштио је директор Инфективне клинике КЦ Србије Горан Стевановић.

„То је, процентуално гледано, у односу на неколико претходних дана, поново највећи број и поново лагани пораст. То још није забрињавајуће, јер је у оквиру оног што је пожељно, односно мање од пет одсто узорака тестираних је позитивно“, рекао је Стевановић на конферернцији за медије у Палати Србија.

Каже да највећи део наше популације и јесте у Београду, што је и највећи фактор ризика за поновно разбуктавање болести.

Стевановић истице да је зато, поред ублажавања мера, важно да људи буду међусобно на дистанци и да користе заштитну опрему, као и да би то требало да постане навика.

Имунолог Срђа Јанковић је рекао да је избегавање контаката и даље крајњи циљ и да 1. маја као празник солидарности треба да обележимо управо тако што ћемо бити одговорни и солидарни и избегавати контакте.

Тако ћемо успети успешно да приведемо крају борбу са епидеијом, док ако то не будемо радили поништићемо све што је до сада урађено, казао је он.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/preminulo-jos-sestoro-od-koronavirusa-novih-285-zarazenih/