ПРЕМИНУО ПОПУЛАРНИ РЕНЕ ИЗ СЕРИЈЕ „АЛО АЛО“

Британски глумац Гордон Кеј, најпознати по улози Ренеа у серији „Ало, ало“, преминуо је у 75. години, преносе светски медији.

Бивши агент глумца потврдио је Би-Би-Си-ју да је умро у понедељак у старачком дому.

Током каријере глумио је у позоришту, филму и у филмским серијама. Појавио се у свих 84 епизода серије „Ало, ало“, чија је радња смештена у Француској током окупације Немаца за време Другог светског рата.

Кај је 1990. године током олује доживео је тешку повреду након што се део дрвене рекламе одломио, пробио ветробран његовог аутомобила и забио му се у чело.

У својој аутобиографији „Рене и ја“ (Rene & Me: A Sort of Autobiography) коју је објавио 1989. године писао је како је од стидљивог клинца из радничке породице у Јоркширу постао екстравагантни Рене.

Признао је и да је највећи ударац за њега био када су таблоиди открили да је хомосексуалац, те како се кроз живот носио са чињеницом да је „мали, дебели, геј младић из радничке породице”. У својој аутобиографији писао је и о томе како га је Британско удружење глумаца грешком прогласило за Гордона, иако је његово право име Горден.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/preminuo-popularni-rene-iz-serije-alo-alo/