Početna » ПРЕСРЕТАЧИ И РАДАРИ НА ПУТЕВИМА ШИРОМ СРБИЈЕ: Ове три ствари ће полиција проверавати

ПРЕСРЕТАЧИ И РАДАРИ НА ПУТЕВИМА ШИРОМ СРБИЈЕ: Ове три ствари ће полиција проверавати

НА свим путевима у земљи очекује се појачан саобраћај, нарочито у послеподневним сатима. Пред нама је викенд, очекује се лепо време са пролећним температурама, а и католички је Велики петак, па ће велики број наших људи из западноевропских земаља кренути ка Србији.

од Паланка данас
0 Коментар

Зато ће бити појачана контрола на свим најфреквентнијим путним правцима. Контролисаће се брзина, вожња под дејством алкохола и наркотика, а примењиваће се и мера привременог одузимања возила, каже Златко Беленцан из Управе саобраћајне полиције.Златко Беленцан из Управе саобраћајне полиције је, гостујући у Јутарњем програму РТС, рекао да ће због очекиваних гужви у саобраћају полиција бити присутна на најфреквентнијим местима.

– То значи Коридор 10 и Коридор 11, али и у одмаралиштима, да би заштитили личну имовинску сигурност путника и возача који транзитирају кроз Србију – каже Беленцан.

Контролисаће се на првом месту брзина, јер је она, истиче Беленцан, “убица број 1” на путевима и у Србији и у Европи.

– Сигурно ће се контролисати и управљање под дејством алкохола, затим психоактивних супстанци и наставља се активност одузимања возила. Треба рећи да је до сада одузето 66 возила од лица која су испунила услове, то значи да су имали практично три најтежа прекршаја у две године, а та возила се стављају под надзор полиције – истиче Беленцан.

Уз то, додаје Беленцан, на ауто-путевима ће бити редовна контрола уз помоћ пресретача, а спроводиће се и радарска контрола.

– Сваки дан је у Србији присутно 200 мерних уређаја, односно радара који се користе за то. И код прекршаја је брзина доминантна. Рецимо, у протеклој акцији која је трајала четири дана – регистровано је око 12.000 возила која су се кретала противправном брзином – рекао је Беленцан.

Што се тиче алкохола, тада је откривено 607 возача који су управљали под дејством алкохола, а 27 возача под дејством психоактивних супстанци.

Беленцан ипак истиче да је од почетка године стање безбедности саобраћаја повољније. Тачно је, додаје, да имамо троје погинулих више него у истом периоду прошле године, али је знатно смањен број саобраћајних незгода и повређених.

Полицајци могу да провере да ли је возач упозорен или искључен из саобраћаја

Најављује да ће у наредних месец дана саобраћајна полиција спроводити акције широм земље.

Да не може се десити да се, на пример, пређе из једног региона у други регион под рецимо дејством алкохола или психоактивних субстанци. Кренуо је нови систем, бележе се све интервенције – да ли је лице упозорено, да ли је задржано, да ли је искључено из саобраћаја – рекао је Беленцан.

Од сада ће, истиче, сваки полицајац имати увид у то, јер се дешавало да неко буде искључен из саобраћаја, а настави да управља возилом.

НоцвостиPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept