ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ОСТАЈУ И НА ЈЕСЕН

Директорка Института „Батут“ Верица Јовановић изјавила је да здравствене институције у Србији раде на припремању плана превентивих мера у спречавању ширења вируса корона на јесен, када се очекује нови талас.
На конференцији за медије, Јовановић је рекла да се превентивне мере односе и на школе, факултете и сва она места где се очекује окупљање великог броја људи који због тога представљају ризик за ширење вируса.
„Задатак здравствених служби и институција је да пратимо епидемиолошку ситуацију и да извештавамо о кретању ковида19. Истовремено ради се и на плановима који су од великог значаја и који укључују примену превентивних мера у времену које је пред нама“, рекла је Јовановић.
С озбиром да се, каже, ради о новом вирусу и да смо сви сведоци новог пика, превентивне мере су, додаје, у изради и састављају се планови у институцијама, између којих су и образовне институције.
Истиче да се не може рећи да вируса неће бити у септембру, већ је чињеница, каже, да ће он бити са нама, и да је сада циљ да се број инфицираних до јесени што пре смањи.
„Када дођемо до показатеља који су јако мали, скоро једноцифрени, и онда ћемо примењивати ове превентивне мере“, рекла је Јовановић.
Те превентивне мере биће кључе да се епидемија у оваквим размерама више не јавља, закључила је она.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/preventivne-mere-ostaju-i-na-jesen/