Početna » ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕД ШТИТАСТЕ ЖЛЕЗДЕ У ПАЛАНЦИ У НЕДЕЉУ 22. OКТОБРА

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕД ШТИТАСТЕ ЖЛЕЗДЕ У ПАЛАНЦИ У НЕДЕЉУ 22. OКТОБРА

од Паланка данас
0 Коментар

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 22. октобра од 8 до 16 сати у око 150 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати.


За грађане који раније нису имали детектовану болест штитасте жлезде, организован је ултразвучни преглед штитасте жлезде, као и одређивање хормона и тумор маркера штитасте жлезде. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине у Дому здравља Смедеревска Паланка, а прегледе ћете обавити у лабораторији Опште болнице Стефан Високи (хормони штитасте жлезде) и у Ултразвучном кабинету Дома здравља Смедеревска Паланка (ултразвук штитасте жлезде).

Лекари опште медицине даваће упуте почев од сутра, односно упут можете добити у петак, суботу и недељу. У недељу упути ће се издавати у Служби за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept