Početna » ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Недеља 21. април

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Недеља 21. април

од Паланка данас
0 Коментар

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 21. априла од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати.Превентивни прегледи биће организовани у недељу 21. априла 2024. године, у Дому здравља Смедеревска Паланка.

Грађани ће моћи да ураде прегледе за факторе ризика за развој кардиореналног синдрома, односно мерење крвног притиска, мерење пулса, ЕКГ, БМИ, лабораторијске анализе (гликемија, уреа, креатинин), уз процену јачине гломерулске филтрације (еГФР). Заказивање није потребно, већ је довољно само да грађани оду до здравствене установе од 8 до 16 сати.

Важно је напоменути да није потребно заказивати прегледе. Сви су добродошли да искористе ову прилику и брину о свом здрављу. Ваше здравље је на првом месту! Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за даље лечење.

За обављање ових прегледа потребно је да у недељу најпре одете до Службе за лабораторијску дијагностику Дома здравља Смедеревска Паланка (приземље Рудник зграде), где ће бити узоркована крв и учињене анализе, а потом са резултатима одете код лекара у Службу за заштиту здравља одраслог становништва (централна зграда дома здравља, ул. Кнеза Милоша 4) на преглед.

Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept