ПРЕВЕНТИВНИ УРОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ ЗА МУШКАРЦЕ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Превентивни уролошки прегледи за мушку популацију обављаће се од понедељка до петка ове седмице у паланачкој Општој болници „Стефан Високи“.

У складу са иницијативом Министарства здравља Републике Србије, у здравственим установама у Србији обављаће се следеће недеље превентивни уролошки прегледи за мушку популацију. Министарство здравља Републике Србије, у сарадњи са еминентним стручњацима из области урологије, проценило је да је потребно стављати акценат на овакве активности, које су несумњиво јефтиније од активног лечења.

Општа болница „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци организоваће превентивне улорошке прегледе од понедељка до петка ове недеље (19.-23. новембра), у времену од 13 до 15 часова у уролошкој амбуланти. Сви заинтересовани мушкарци биће подвргнути тестирању вредности ПСА, као и ректалном прегледу, односно ултразвучном прегледу тестиса у млађој популацији.

Наведене бесплатне прегледе, за које није потребан лекарски упут, могу обавити и грађани који немају здравствено осигурање.

Иначе, током новембра, у бројним земљама се практикује манифестација под називом „Мовембар“ која има за циљ да повећа медицинску просвећеност мушке популације, првенствено због раног препознавања и лечења карцинома простате и тестиса.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/preventivni-uroloski-pregledi-za-muskarce-u-ob-stefan-visoki/