ПРЕЗЕНТАЦИЈА О ЗДРАВИМ СТИЛОВИМА ЖИВОТА У СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“

У оквиру пројекта „Здрави стилови живота младих“ који спроводи група „Млади активисти“ из Смед. Паланке, одржана је још једна презентација, овога пута за ученике средње школе „Жикица Дамњановић“. Тема презентације (као и читавог пројекта) јесу неке од проблематичних навика младих: начин исхране, прекомерна употреба мобилних телефона и рачунара, боравак у загушљивом простору, недовољна физичка активност итд. Аутори презентације (и предавачи) су чланови већ поменуте омладинске групе „Млади активисти“. Све набројане теме су више него важне и треба их отворити пред што већим бројем младих, али и старијих, који такође могу и морају да подстакну здраве навике и здраве животне стилове код младих са којима су непосредном и посредном контакту.

— Иначе, реализација пројекта „Здрави стилови живота младих“ траје од октобра 2018. до фебруара 2019. и састоји се од више целина, које обрађују различите области, а тичу се стила и начина живота младих. Поред презентације у „Рower Point-u“ која је намењена младима у све три паланачке средње и неколико основних школа, пројекат садржи изложбу фотографија на исту тему, радионице, боравак и предавања у природи итд.
— Циљ пројекта је да се укаже на већ одавно постојећи проблем нездравих навика младих, односно да се разбуди свест о важности здравих стилова живота. Ту тему је важно развити не само код младих, него и у читавој локалној заједници, која треба активно да учествује како би се ствари побољшале.
— Све наведене активности укључују значајан број младих, који се тако подстичу да на другачији и активнији начин размишљају о себи, свом здрављу, свакодневним навикама …
— Омладински волонтерски пројекат “ Здрави стилови живота младих “ спроводи омладинска група „Млади активисти“ уз подршку Ресурс центра „Омладина Јазас-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Браничевски и Подунавски округ“, финансира Министарство омладине и спорта. Природни партнер пројекта је, кроз разне видове конкретне и стратешке подршке, и Канцеларија за младе Смед. Паланка, као локална испостава Министарства омладине. …..

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prezentacija-o-zdravim-stilovima-zivota-u-ss-zikica-damnjanovic/