ПРИЈАВА У ИТ ГИМНАЗИЈЕ ДО ПОНЕДЕЉКА

Пријаве за полагање пријемног испита за специјализована одељења за информатику и рачунарство у гимназијама широм Србије продужене су до понедељка, 21. маја. Министарство просвете, науке и технолошког развоја одлучило је да продужи рок за пријаву за упис у гимназијска ИТ одељења због великог интересовања ученика. Заинтересовани ученици се могу пријавити и у понедељак, од девет до 14 часова, у гимназијама које ће имати специјализована ИТ одељења.

За полагање пријемног испита за ИТ одељења у гимназијама до сада се пријавило 2.537 ученика, што чини око четири одсто укупног броја ученика који ће ове године уписати средње школе. Број пријављених увећан је скоро пет пута у односу на прошлу годину, када се пријавило 556 ђака.

За ове ученике биће места у око 70 гимназија широм Србије, а одељења ће бити формирана у школама за које се пријави довољан број ученика.

На пријемном испиту, који је заказан за 3. јун 2018, полагаће се задаци из математике средњег и напредног нивоа, док се за припрему користе збирке за полагање завршног испита.

У зависности од резултата пријемног испита, кажу у Министарству просвете, могуће је да ће наредне школске године бити уписана и три ИТ одељења на језицима националних мањина, с обзиром на то да се за полагање пријемног пријавило и 76 ђака припадника мађарске и словачке националне мањине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prijava-u-it-gimnazije-do-ponedeljka/