Početna » ПРИЈАВА ЗА 10.000 ДИНАРА САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕЛА: Kо, када, где и како може да се пријави за помоћ?

ПРИЈАВА ЗА 10.000 ДИНАРА САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕЛА: Kо, када, где и како може да се пријави за помоћ?

Примаоцима новчане социјалне помоћи 10.000 динара биће аутоматски исплаћено

од Паланка данас
0 Коментар

Kако су надлежни раније најавили, родитељима ће ове године бити пружена једнократна помоћ од 10.000 динара за свако дете до 16 година старости.


Пријава за ову врсту нове помоћи државе биће могућа од 20. августа до 20. септембра, електронски, преко портала Управе за трезор.

Помоћ државе у износу од 10.000 динара након пријаве може добити свако дете које је држављанин Србије, а које је рођено 21. новембра 2006. године или након тога.

Слично као и са ранијим облицима помоћи, и овај пут мајке треба да унесу број личне карте и свој матични број, матични број за свако дете и да изаберу банку у којој желе да им помоћ буде исплаћена.

Пријава ће бити могућа и за самохране очеве, који ће, осим поменутих података, морати да поднесу и дигитализовану копију правоснажне судске одлуке на основу које се види да сам обавља родитељско право.

Kада је реч о старатељима, такође ће бити неопходно да поднесу дигитализовану копију правоснажне одлуке органа старатељства којом се дете за које се исплаћује новчана помоћ ставља под старатељство.

Примаоцима новчане социјалне помоћи 10.000 динара биће аутоматски исплаћено.

Новац ће на рачуне грађана кренути да леже од 25. септембра.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept