петак, јун 21, 2024
Početna » ПРИЈАВЕ ТРАЈУ ДО 5. ЈУЛА: Стиже нова помоћ од државе за пољопривреднике

ПРИЈАВЕ ТРАЈУ ДО 5. ЈУЛА: Стиже нова помоћ од државе за пољопривреднике

Министарство пољопривреде, шумарства и привреде расписало је данас два јавна позива за субвенције пчеларима и произвођачима шећерне репе, а директор Управе за аграрна плаћања Слободан Николовски позвао је пољопривреднике да се пријаве за ову финансијску подршку до 5. јула.

од Паланка данас
0 Коментар

Николовски је рекао за Танјуг да за субвенције у сточарству – по кошници пчела пријаве могу да поднесу пољопривредни произвођачи који имају пријављено најмање 20, а највише 1.000 кошница пчела, а подстицај по кошници износи 1.000 динара.„Подстицаји се односе на ову годину, а пријаве могу поднети путем платформе еАграр односно портала еПодстицаји“, рекао је Николовски.

Када је реч о подстицајима за произвођаче шећерне репе, ова финансијска подршка односи се на усеве из прошле године.

Како је рекао Николовски, право на подстицај од 35.000 динара по хектару остварују под одређеним условима.

„Произвођачи шећерне репе могу да остваре право на финансијску подршку у износу од 35.000 динара по хектару пријављене и засејане шећерне репе, а највише до 500 хектара за остварени принос од најмање 50 тона по хектару. Такође, корисник има право на ову субвенцију, с обзиром да је реч о усеву из 2023. године, ако је целокупан остварени принос испоручио шећеранама“, објаснио је Николовски.

Пријаве за овај вид подршке, додао је, подноси се преко Писарнице републичких органа управе у Београду или поштом на адресу ресорног министарства – са назнаком Управа за аграрна плаћања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept