Početna » Пријаве за пензионерске картице ОД ДАНАС и на шалтерима Поште

Пријаве за пензионерске картице ОД ДАНАС и на шалтерима Поште

Пензионери у Србији од данас на шалтерима 1.530 пошта широм земље могу да се пријаве за пензионерске картице, најавио је директор Пошта Србије Зоран Ђорђевић.

од Паланка данас
0 Коментар

Он је, на представљању ове нове услуге у Главној пошти у Београду, казао да је картица бесплатна и да ће пензионерима пружати бројне погодности од 1. октобра, од када ће моћи да је користе.

Како је објаснио Ђорђевић, процедура издавања пензионерске картице је једноставна и не захтева пуно времена, а запослени на шалтерима пошта ће их нудити пензионерима.„Мислим да је било сасвим логично да Пошта Србије буде део овог пројекта намењеног пензионерима, јер је пракса показала да пензионери имају највеће поверење у нас када је у питању плаћање услуга, а највећи број њих и своје пензије подиже преко пошта“, казао је Ђорђевић.

Он је изразио очекивање да ће више од 95 одсто пензионера имати ову картицу.

Ђорђевић је најавио и да ће Пошта Србије у будућности гледати да пружа и нове додатне погодности пензионерима.

Подсетио је да је пре неколико дана промовисана услуга е-новчаника, намењена пре свега најстаријима и омогућиће  да се све оно што долази дигитално и у е-сандуче претвара аутоматски у признаницу, а путем поруке ће се добити обавештење да сте добили уплатницу и питање да ли желите да извршите уплату.

„Држава гледа да пензионерима буде стандард што већи и мислим да то они и зашлужују. Пензионери из године у годину имају све веће погодности, а то говори да смо ми као друштво постали зрелији и да више ценимо оне који су отишли у пензију“, истакао је директор Поште Србија.

Према рећима директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реље Огњеновић, за пензионерску картицу се до сада пријавило 660.000 пензионера.

Он је казао да је је ПИО Фонд до сада потписао више од 350 споразума са различитим државним институцијама и приватним сектором о давању попуста или других погодности пензионерима.

„Податак да се до сада 660.000 пензионера пријавило за пензионерску картицу, говори нам да је иницијатива председника Србије пун погодак. Бољи живот наших пензионера је национални интерес. Пошта је то прихватила и подржала и сви ми ћемо се трудити да наши пензионери живе боље него што су живели“, рекао је Огњеновић.

Он се захвалио Пошти Србије што је почела да издаје пензионерске картице и најавио да ће у наредном периоду бити још пријатних изненађења за пензионере, почевши од повећања пензија у октобру, па опет за три месеца.

„Имаћемо за 44 одсто веће пензије него што су биле. То је оно што смо обећали, да ћемо 2025. године имати просечну пензију од 450 евра“, казао је Огњеновић.

Пријава за пензионерске картице почела је 15. марта.

Ове картице ће од 1. октобра пензионерима обезбеђивати бројне погодности и попусте код трговачких ланаца, апотека, угоститељских и туристичких објеката, здравствених центара и друго.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept