Početna » ПРИЈАВЕ ЗА ПРИКЉУЧЕЊЕ НА СТРУЈУ И ВОДУ НЕЛЕГАЛНИХ ДОМАЋИНСТАВА ОД 15. СЕПТЕМБРА

ПРИЈАВЕ ЗА ПРИКЉУЧЕЊЕ НА СТРУЈУ И ВОДУ НЕЛЕГАЛНИХ ДОМАЋИНСТАВА ОД 15. СЕПТЕМБРА

од Паланка данас
0 Коментар

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, најавио је данас ступање на снагу измена Закона о озакоњењу објеката, што ће омогућити грађанима који живе у нелегалним објектима да се легализују и прикључе на струју, воду и канализацију.Весић је нагласио да је Влада у року од 15 дана дужна да донесе Уредбу која ће прецизирати услове и поступак за прикључење.

„Уредба је практично готова, спровели смо консултације са релевантним институцијама као што су Електродистрибуција, Србијагас и друга комунална предузећа, и ускоро ће бити усвојена у наредних 7 до 10 дана“, рекао је министар.

Он је нагласио да се прикључци за струју, воду и канализацију сматрају основним људским правима и да ће пријаве за легализацију почети 15. септембра.

„Планирамо да пријаве трају од 15. септембра до 15. октобра. Грађани ће моћи да се пријаве на посебним шалтерима у општинама. Kада општина утврди да особа испуњава законске услове за легализацију, ти спискови ће бити прослеђени надлежним комуналним предузећима“, објаснио је Весић.

Министар је истакао да прикључци не морају бити завршени до 15. октобра, али ће грађани стицати право на прикључење ако се пријаве у том периоду. Прикључење ће бити могуће само за стамбене објекте у којима грађани живе и решавају своје стамбено питање, а неће се односити на пословне објекте.

Доказивање нелегалних објеката ће бити једноставно, а грађани ће попунити посебан формулар који ће општине проследити надлежним предузећима након провере испуњених услова.

„Ова иницијатива има за циљ омогућити грађанима да легализују своје нелегалне објекте и обезбеде прикључење на основне комуналне услуге. Ово је важан корак ка решавању питања нелегалних објеката и унапређењу инфраструктуре наше земље“, закључио је министар Весић.

Извор: Тањуг

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept