ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА СВЕТОСАВСКУ НАГРАДУ ДО 28. ДЕЦЕМБРА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је јавни позив образовно-васпитним установама, струковним удружењима, заједницама школа, универзитетима, образовно-научним институцијама и другим правним и физичким лицима да предложе кандидате за Светосавску награду за 2018 годину.

Светосавска награда је признање које се додељује за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређивању образовно-.васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања и васпитања у нашој земљи. Кандидати за ову награду могу бити ђаци основних и средњих школа, студенти свих нивоа студија,запослених у предшколским установама, школама и високошколским институцијама, те установе ученичког и студентског стандарда. Предложена могу бити и стручна друштва и заједнице школа,аутори  стручних и научних дела из области образовања и васпитања,као и појединци и институције који учествују у формалном и неформалном образовању и посебно доприносе развоју и унапређивању просвете и афирмацији општих и посебних стандарда постигнућа , као што су новинари, медији, привредна друштва, издавачке организације, фондови, задужбине и други.

Да би били предложени за највише просветно признање у нашој земљи ђаци основних и средњих школа требало би да имају висока  постигнућа у стицању знања, умења и вештина, да су у овој гидини били успешни на републичком и међународним такмичењима, међународним конкурсима у области уметности, или да су дали допринос позитивној атмосфери у школи, неговању хармоничних односа између вршњака, наставника и осталих запослених у школи или да су ангажовани у наставним и ваннаставним активностима.

Пријаве за Светосавске награде Министарство просвете примаће до 28. децембра.

Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prijavljivanje-kandidata-za-svetosavsku-nagradu-do-28-decembra/