ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ДОДАТАК У БОЛНИЦИ ПО УСВАЈАЊУ ЗАКОНА

Mинистарство државне управе и локалне самоуправе саопштило jе данас да ће приjављивање за родитељски додатак у болници у оквиру проjекта „Бебо, добродошла на свет“ заживети након усваjања Закона о финансиjскоj подршци породици у Скупштини Србиjе, а да до тада све остаjе исто и да родитељи неће бити ускраћени.

„Министарство жели да одговори да је један од циљева пројекта “Бебо добродошла на свет” да се родитељима омогући пријава за родитељски додатак у болници непосредно након рођења детета, као и остварење права на повраћај пореза на додату вредност за купљену храну и опрему за бебе. Стога ће просечан износ повраћаја ПДВ – а бити укључен у прву рату родитељског додатка, а самим тим једнак за све бебе. Овај износ ПДВ-а ће бити исплаћен свим родитељима који поднесу пријаву за родитељски додатак, не само родитељима који су скупљали рачуне.

Према плану одређеним пројектом “Стоп Бирократији”, предвиђено је да ова врста помоћи родитељима заживи након усвајања Закона о финансијској подршци породици у Скупштини Србије. Користи које ће грађани имати од ове мере су уштеда времена, једноставнија процедура пријаве и финансијска помоћ у првим данима живота њихове бебе. Као што смо приликом представљања овог закона у Скупштини Србије у децембру 2016. године и објаснили, до усвајања наведеног закона све остаје исто, односно родитељи неће бити ускраћени ни у једном тренутку.“

Министарство државне управе и локалне самоуправе

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prijavljivanje-za-dodatak-u-bolnici-po-usvajanju-zakona/