Početna » Припадници МУП-а интервенисали на 50 локација широм земље

Припадници МУП-а интервенисали на 50 локација широм земље

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације од јуче, услед обилних падавина, интервенисали на 50 локација у Београду, али и у Сремском, Браничевском, Борском, Јужнобанатском, Јужнобачком, Мачванском и Подунавском округу.Током ноћи је највише интервенција било на територији Београда, где је на 28 локација било ангажовано готово 100 ватрогасаца са 33 возила и пумпом.

Припадници Сектора за ванредне ситуације били су у 15 интервенција ангажовани на уклањању стабала, као и у шест пожара изазваних громом, док су, између осталог, у три интервенције учествовали у уклањању лименог крова и извлачењу потопљеног возила.

Такође, они су били укључени и у гашење 11 пожара изазваних ударом грома у Руми, Коцељеви, Смедереву и Београду, као и у уклањање стабала на 23 локације у Беочину, Панчеву, Алибунару, Пожаревцу, Голупцу и Београду.

Ватрогасци-спасиоци су у Беочину из аутомобила, на који је услед невремена пало дрво, евакуисали једну особу, која том приликом није повређена, а помагали су и становништву у црпљењу воде на девет локација у Бачкој Паланци, Старој Пазови, Смедереву и Београду.

На свим интервенцијама до сада, укупно су била ангажована 154 ватрогасца-спасиоца са 54 возила и девет пумпи.

Припадници Сектора за ванредне ситуације су и даље на терену и интензивно раде на санирању последица невремена, додаје се у саопштењу


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept