ПРИПРЕМА СЕ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА

На дечјим игралиштима од ове године више ништа неће бити исто – пише “Блиц”. Изглед дечијих игралишта и све пратеће опреме унутар њега – тобогана, љуљашки, клацкалица, па и саме подлоге и растиња око паркова за малишане, ускоро ће бити прописани Правилником о безбедности дечијих игралишта, те ниједан шраф неће моћи да буде другачији од онога што је већ прописано европским стандардима.

Тако ће малишани на целој територији Србије имати исте безбедне услове за игру које имају и деца у Европској унији – наводи Блиц.

Правилник ће, како кажу за „Блиц“ у Министарству привреде, које је иницијатор доношења овог прописа, регулисати и на који начин ће се справе постављати, па чак и које растиње је дозвољено или није око паркова за децу, узимајући у обзир могуће алергије.

Помоћник министра привреде и шеф Сектора за квалитет и безбедност производа у Министарству привреде, Александар Старчевић, каже за „Блиц“ да је циљ Правилника да се уведе ред у овој области и смањи број несрећа на дечијим игралиштима.

– Интерес нам је да места на којима се наша деца играју буду максимално безбедна – рекао је Старчевић.

То важи, како објашњава, и за спортске терене, за које ће, истим правилником бити прописано како треба да буду причвршћене конструкције, па ће на тај начин бити избегнуте несреће које настају када се, примера ради, у игри обори гол.

Целокупан текст ОВДЕ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/priprema-se-pravilnik-o-izgledu-decijih-igralista/