ПРИРУЧНИК КИНЕСКЕ БОЛНИЦЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ И ЛЕЧЕЊУ COVID-19 ИНФЕКЦИЈЕ

Европа је по броју смртних случајева од вируса COVID-19 престигла целу Азију, сигнализирајући да је на нашем континенту пандемија ван контроле, док је Kина успела да обузда вирус.! Др Немања Зарић – општи хирург Атлас болнице, ступио је у контакт са болницом у Kини која је имала изузетне резултате у борби против вируса COVID-19. Нису имали ни једног пацијента који је преминуо током лечења од COVID-19 вируса. Након тога замолили смо их да поделе своја искуства и мере које су предузимали а као резултат те сарадње пред вама је приручник доступан на српском језику.

Част нам је и задовољство да вам представимо српско издање “Приручника за превенцију и лечење COVID-19 инфекције”.

Овај приручник саставиле су колеге и стручњаци из Прве придружене болнице Медицинског факултета Универзитета у Зхеијанг-у, НР Kина, а на основу своје тешке борбе са новим COVID-19 вирусом. Фасцинантни резултати које су постигли у превенцији и лечењу оболелих чине овај приручник веома вредним штивом обзиром да се и ми, као и остатак света, по први пут сусрећемо са овим вирусом, те је искуство један од најважнијих ресурса који нам је потребан.Приручник је објављен на Алибаба Клауд платформи, а српско издање је настало као резултат сарадње лекара Опште болнице Атлас из Београда и хуманитарне организације 28. Јун ,уз дозволу аутора из Kине.

Жеља нам је да приближимо искуства лекара из Kине нашим колегама широм Србије, али и света и да поделимо сазнања у превенцији и лечењу COVID-19 инфекције у тренутку када у Србији, Црној Гори и Републици Српској расте број новооболелих и када се примењују све строжије мере у покушају успоравања даљег ширења инфекције.
Захваљујемо се колегама и преводиоцима који су омогућили да српско издање овог Приручника буде публиковано у рекордном року.
Надамо се да ће вам препоруке и савети колега из Kине бити веома корисни у вашем свакодневном раду.

Кинеску књигу преведену на српски језик можете преузети ОВДЕ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prirucnik-kineske-bolnice-o-prevenciji-i-lecenju-covid-19-infekcije/