Početna » ПРИТВОР ОД 30 ДАНА ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА РАЗБОЈНИШТВА НАД ТАКСИСТИМА

ПРИТВОР ОД 30 ДАНА ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА РАЗБОЈНИШТВА НАД ТАКСИСТИМА

од Паланка данас
0 Коментар

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, према осумњиченом А.В. (23) одређен је притвор у трајању од 30 дана. Он се терети да је 6. јуна, у размаку од неколико сати, као корисник такси услуга, од троје возача таксија након обавлјених вожњи, уз претњу да ће их напасти ножем који је држао у руци присвојио, новац у укупном износу од преко 15.000 динара.Приликом извршења сва три кривична дела која му се ставлјају на терет он је, уз претњу осветом, упозоравао таксисте да догађаје не пријавлјују, након чега би се трчећим кораком удалјавао са лица места.

Од стране тужилаштва је према осумњиченом најпре одређено задржавање а потом је предложено и одређивање притвора, због постојања основане сумње да је извршио три кривична дела разбојништва, и због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да ометати поступак утицањем на сведоке.

Kривично дело разбојништво чини свако ко употребом силе против неког лица или претњом да ће непосредно напасти на живот или тело одузме туђу покретну ствар у намери да њеним присвајањем себи или другом прибави противправну имовинску корист. За основни облик кривичног дела запрећена је казна затвора од две до десет година, наводи се у данашњем саопштењу Основног јавног тужилаштва у Смедереву.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept