Početna » ПРИТВОР ЗА ОПТУЖЕНОГ ДА ЈЕ ЖЕНИ СА УВЕТА ОТРГАО МИНЂУШУ И ПОБЕГАО

ПРИТВОР ЗА ОПТУЖЕНОГ ДА ЈЕ ЖЕНИ СА УВЕТА ОТРГАО МИНЂУШУ И ПОБЕГАО

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против И.Ј. (29 година) из Смедерева због постојања опрадане сумње да је извршио кривично дело тешка крађа на дрзак начин.


Оптужени је дана 24.06.2023. године, у подневним часовима, на нарочито дрзак начин присвојио туђу покретно ствар са намером да тиме прибави себи противправну имовинску корист, на тај начин што је оштећеној пришао са леђа и са левог увета јој отргао златну минђушу вредности око 15000 динара, након чега је побегао са лица места.

Тужилаштво је оптужним актом предложило да суд оптуженог осуди на казну затвора, а претходно је учиниоцу било одређено задржавање, а потом, на предлог тужилаштва и притвор.

Кривично дело тешка крађа чини онај туђу покретну ствар одузме другом у намери да њеним присвајањем себи или другом прибави противправну имовинску корист, ако је крађа извршена обијањем или проваљивањем затворених зграда, станова, соба, каса, ормана или других затворених простора или савлађивањем механичких, електронских или других већих препрека, од стране групе, на нарочито опасан или нарочито дрзак начин, од стране лица које је при себи имало какво оружје или опасно оруђе ради напада или одбране,  за време пожара, поплаве, земљотреса или другог удеса,  искоришћавањем беспомоћности или другог тешког стања неког лица, као и ако вредност украдених ствари прелази износ од четристопедесет хиљада динара. За наведено кривично дело прописана је казна затвора од једно до осам година.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept