ПРИВРЕДНИЦИ И ПРЕДУЗЕТНИЦИ НЕМАЈУ ОБАВЕЗУ УПИСА У РЕГИСТАР „ПРИВРЕДНИ-РЕГИСТАР.РС“

Агенција за привредне регистре поново је данас упозорила привредне субјекте да немају обавезу уписа у регистар портала „Привредни-регистар.рс“, јер то није званичан регистар АПР-а, већ је реч искључиво о комерцијалној понуди за оглашавање.

У саопштењу АПР наводи да су се поново огласили тим поводом због обраћања великог броја привредних субјеката који су добили дописе „Привредног-регистра.рс“ којима се позивају да се упишу у тај регистар. Таквим дописима, додаје се, привредни субјекти се доводе у заблуду да их упућује Регистар привредних субјеката који води АПР.

Упозоравају све кориснике да ова понуда не потиче из АПР-а. Наглашавају да примаоци тих дописа немају никакву законску обавезу регистрације на том порталу, јер је у питању понуда која има искључиво комерцијалну сврху оглашавања за рачун привредног друштва „Дигитална платформа д.о.о. Београд-Нови Београд“.

То привредно друштво је, додају, основано 14. фебруара 2020. године и регистровано за делатност истраживања тржишта и испитивање јавног мњења.

„На уплатницама приложеним уз допис овог привредног друштва одштампан је износ од 4.500 динара, уз обавештење да ће накнада за упис у „Привредни-регистар.рс“ бити увећана на износ од 15.000 динара, уколико се уплата не изврши до 12. октобра 2020. године“, упозоравају у АПР-у.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/privrednici-i-preduzetnici-nemaju-obavezu-upisa-u-registar-privredni-registar-rs/