четвртак, јун 20, 2024
Početna » “ПРЛЕ” И “ЂЕНКА” У АЗАЊИ

„ПРЛЕ“ И „ЂЕНКА“ У АЗАЊИ

од Паланка данас
0 Коментар

Драган Николић и Бора Тодоровић са вуненим капама, доле лево Славомир Грујић у средини Цвјетин Мијатовић, са шеширом Миша Јелић (отац Боре Јелића фотографа)

Било је то давне 1984. године када су познати глумци – Драган Николић, и Бора Тодоровић – одлучили да се одморе од светлости рефлектора и отисну у авантуру лова у село Азања.
Азања, с прелепим пејзажима и великим ловиштем, била је савршена оаза за ова два уметника који су на предлог Цвјетина Мијатовића некадашњег председника Преседништва СФРЈ решили да се опусте и уживају у природи. Драган Николић И Бора Тодоровић су били познати по својој страсти према авантурама, па је лов био идеалан начин да побегну од градске вреве и препусте се сеоској идили.
Након доласка у Азању, група је била срдачно дочекана од стране локалних становника. Мештани су били познати по својој гостољубивости и љубави према природи, па су се осећали као код куће. Заједно с локалним водичем кренули су у авантуру лова.
Њихов лов у Азањи није био само авантура, био је то тренутак када су се повезали са природом, обновили енергију и искусили нешто ново. Након успешног дана, вратили су се у своје светле позорнице, али су у својим срцима задржали сећања на тај посебан тренутак у Азањи.
Прича о познатим глумцима који су дошли у лов у Азању постала је легенда у том немалом селу. Годинама касније, локалци су са поносом причали о времену када су се њихови путеви спојили с великанима глумачке сцене. Та авантура у природи остала је незаборавна успомена за све учеснике, која је преносила поруку о важности очувања природе и уживања у једноставним радостима које она пружа.

Б. МаринковићPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept