ПРОБЛЕМИ ЖИТЕЉА ЗГРАДЕ У УЛИЦИ ВЕЉКА ВЛАХОВИЋА

Након снежних падавина у јануару дошло је и до проблема са прокишњавањем у неким зградама. Због велике количине снега, која се нагло отопила, горућа тема су поплаве на крововима стамбених зграда. Тим поводом добили смо писмо од житељке зграде у улици Вељка Влаховића 4 који имају баш овакав проблем. Писмо гласи:

„У нашој згради десило се прокишњавање на крову и поплавило станове на последњем спрату, заједничке просторије зграде, струјну инсталацију. То се догодило 28.јануара, Управник је обавештен, али и до дана даншањег није сазвао Скупштину станара, што значи да они и не знају каква претња за њихову безбедност постоји, Грађевинску инспекцију је звао поплављени станар, што је у обавези био Управник зграде по Закону о становању,а најкасније у року од 48 сати. Сада се чека извештај те инспекције која је по закону надлежна да наложи да се радови на санацији хитно изврше. Видећемо да ли ће то бити случај.
На поплављеном спрату постоји и напуштен стан, а један од власника, који је станарима познат, а она каже да власника има више, није заинтересован чак ни да дође да погледа штету у свом стану,те својим немаром прети да угрози безбедност и начини штету другим станарима зграде.У том стану највеће је оштећење и вода се шири на електричне инсталације и прети да изазове пожар или убије некога.
Kокретно се ради о згради у улици Вељка Влаховића 4, улаз број II, оштећење је највеће на петом спрату, где су поплављене кутије са осигурачима, а оголеле жице са сијалицама висе са мокрих зидова ходника. Зграда такође нема противпожарну заштиту.“

Одговор на овај проблем смо потражили код Слободана Илића професионалног управника, који нам је рекао да је упознат са овим случајем и да је у његовом присуству,  урађен ванредни инспекцијски надзор, 1. фебруара као и да је процедура за почетак санације крова у току. Како нам је рекао Илић ово је последица вишегодишњег немара и неодржавања зграде, што је случај и у многим другим објектима, тако да је сада потребно прикупити понуде три извођача радова и са тим предлозима сазвати Скупштину станара како би донели одлуку о извођачу радова.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/problemi-zitelja-zgrade-u-ulici-veljka-vlahovica/