Početna » ПРОБНА МАЛА МАТУРА 22. И 23. МАРТА

ПРОБНА МАЛА МАТУРА 22. И 23. МАРТА

Пробна мала матура ће бити организована крајем марта, објављено је у Календару активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања.

од Паланка данас
0 Коментар

Пробни завршни испит из математике биће одржан 22. марта 2024. у периоду од 12 до 14 часова, а дан касније, 23. марта осмаци ће решавати тест из српског/матерњег језика од 9 до 11 часова, а од 11.30 до 13.30 радиће трећи тест из изабраног предмета.Анализа пробног завршног испита, како је објављено у календару, радиће се од 25. до 29. марта, а сумирање резултата пробног завршног испита у школи биће до 5. априла.

Пријављивање ученика за пријемни испит електронским путем преко портала МССС (www.мојасредњаскола.гов.рс.), биће могуће од 15. до 24. априла до 16 часова, док ће пријављивање непосредно у школама бити могуће у петак 19. априла и понедељак 22. априла у периоду од 9 до 16 часова.

Осмаци ће завршни испит из српског, односно матерњег језика полагати 17. јуна, математику 18. јуна, а трећи тест из предмета по избору 19. јуна у периоду од 9 до 11 часова.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе и портала МШС биће објављени 21. јуна до 8 часова, док ће коначни резултати бити објављени у понедељак 24. јуна до 8 часова.

Попуњавање листе жеља за упис електронским путем путем портала МШС (www.мојасредњаскола.гов.рс.), као и предаја листе у основним школама је од 25. јуна у 8 часова до 26. јуна до 15 часова.

Коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама биће 1. јула до 8 часова, када ће бити објављена и преостала слободна места за упис у другом кругу за који ће се моћи пријављивати до 5. јула до 15 часова.

Ученици осмог разеда који намеравају да конкуришу за упис у неку од специјализованих средњих школа и образовних профила, пријављују се за полагање пријемног испита електонски преко портала МШС (www.мојасредњаскола.гов.рс.) од 15. до 22. априла, а 19. и 22. априла непосредно у матичним основним школама и у средњим школама у којима је организовано полагање пријемних испита.

Пријемни испити у уметничким школама ликовне области биће одржани 10, 11. и 12. маја, а за упис у одељења за ученике са посебним способностима за биологију и хемију 11. маја.

За ученике са посебним способностима за филолошке науке пријемни ће бити 11. и 12. маја, а за ученике са посебним способностима за сценске и аудио-визуелне уметности 11. маја.

Ђаци који желе да се упишу у музичку или балетску школу полагаће пријемни испит 17, 18. и 19. маја.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику, за ученике са посебним способностима за физику, и за ђаке са посебним способностима за географију и историју одржаће се 18. маја.

За упис у билнгвална одељења ђаци ће пријемни полагати 18. и 19. маја, а они који желе да упишу Математичку гимназију и специјализована математичка одељења решаваће задатке 19. маја од 10 до 12 часова.

Прелиминарни резултати пријемног биће објављени од 13. до 21. маја, а коначни резултати биће објављени од 14. до 22. маја.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept