ПРОБНА МАЛА МАТУРА СЕ РАДИ 7. И 8. АПРИЛА

Ученици осмог разреда следеће недеље, 7. и 8. априла, полагаће пробну малу матуру. У петак од подне решаваће тест из математике, а у суботу ће од 9 до 11 одговарати на питања из српског, односно матерњег језика и књижевности, а после получасовне паузе решаваће комбиновани тест, са питањима из историје, биологије, хемије, физике и географије.

Ове године завршни испит на крају основне школе први пут ће бити организован и на босанском језику.естови за пробни завршни испит већ су спремни, а школе ће у среду моћи да их преузму са сајта Завода за вредновање квалитета образовања. Приступ тестовима је заштићен, па свака школа има свој идентификациони број и пин. Школе ће саме штампати тестове који би до петка требало да буду спремни за ученике.

Пробна мала матура најбољи је начин да ученици провере своје реално знање. Када се заврши тестирање, школе ће добити и програм за обраду података, тако да ће моћи да добију резултате постигнућа на нивоу целог разреда.

Прави завршни испит биће организован 15, 16. и 17. јуна, када ће ученици првог дана полагати српски, односно матерњи језик, другог дана математику, а трећи дан резервисан је за комбиновани тест.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/probna-mala-matura-se-radi-7-i-8-aprila/