петак, јун 21, 2024
Početna » Продужен рок за подношење пријава на први позив за IPARD III до 21. јуна

Продужен рок за подношење пријава на први позив за IPARD III до 21. јуна

Рок за подношење пријава за одобравање пројекта за IPARD подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава и изградњу и опремање објеката, као и подизање вишегодишњих производних и матичних засада, у оквиру IPARD III програма, продужен је до 21. јуна.

од Паланка данас
0 Коментар

Како је објавила Управа за аграрна плаћања (УАП), први јавни позив за подношење захтева за одобравање права на ове подстицаје расписан је 23. фебруара ове године и од тада је могуће пријављивање.


Предмет овог јавног позива јесу инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови при изградњи објекта, изградњи објекта са опремањем тог објекта, подизање новог или обнављање постојећег вишегодишњег производног засада воћа, подизање новог матичног засада виших фитосанитарних категорија садног материјала воћа, као и новог матичног засада виших фитосанитарних категорија садног материјала грожђа.

Инвестиције у набавку опреме такође могу бити предмет овог јавног позива, али само у оквиру инвестиције у изградњу објеката, односно инвестиције у подизање вишегодишњих производних и матичних засада.

Обухваћени су сектори млека, меса, воћа, поврћа, житарица и индустријског биља, грожђа, јаја и рибарства.

Опредељена средства по овом позиву износе око 4,8 милијарди динара, а висина подстицаја износи од 60 одсто до 75 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник, произвођач сертификованих органских производа, да ли се пољопривредно газдинство налази у планинском подручју или је инвестиција везана за управљање отпадом и отпадним водама, као и производњу и складиштење енергије из обновљивих извора.

По једном захтеву, без обзира на укупну вредност предметне инвестиције, корисник може да оствари право на IPARD подстицаје у износу од 20.000 до 1.000.000 евра.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept