ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ НА „4. МЕЂУНАРОДНО БИЈЕНАЛЕ УМЕТНИЧКОГ ЦРТЕЖА“

Због пандемије КОВИД-19 Меморијална галерија „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ је донела одлуку да продужи рок за пријаве на конкурс „4. МЕЂУНАРОДНО БИЈЕНАЛЕ УМЕТНИЧKОГ ЦРТЕЖА“. Захваљујемо уметницима на досадашњим пријавама у нади да имају разумевања за продужетак рока.

Меморијална галерија „ ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ у саставу
УГ „ЧИСТО МЕСТО“ Синђелићева 9, 11420 Смедеревска Паланка

ТР. 330-50000129-17; ПИБ 103819885; Мат.бр. 17626795

Тел. 060-3137388 Слађана Старчевић

060-3185922 Влада Старчевић

                                           О Б Ј А В Љ У Ј Е

                                               K О Н K У Р С
за
„4. МЕЂУНАРОДНО БИЈЕНАЛЕ УМЕТНИЧKОГ ЦРТЕЖА“

Настављајући традицију презентације и промоције дела младих уметника Меморијална галерија „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“организује 06.06.2020. “ „4. Међународно бијенале уметничког цртежа“ с циљем афирмације цртежа као самосталне ликовне дисциплине, као и подстицање стваралаштва у том медију уметничког изражавања.
Право учешћа имају професионални уметници из области ликовних уметности, студенти као и аматери који имају више од 15 и мање од 45 година.
Рок за достављање радова радова је 20.05.2020. лично или поштом на адресу Меморијална галерија „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“, Синђелићева 9, 11420 Смедеревска Паланка. Најкасније дан пре достављања радова аутори су обавезни да електронском поштом на адресу мемгалдусан@гмаил.цом доставе личне податке, биографију и контакт, као и фотографије пријављених радова у ЈПГ формату, за штампање каталога.
Уметнички савет Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ ће изабрати радове и резултати конкурса ће бити објављени 25.05.2020. Изабрани учесници ће бити обавештени е-маилом.
Организатор не преузима одговорност за нетачност података и задржава право редуковања биографије аутора у складу формата каталога.
Аутор може послати највише 5 (пет) радова насталих у последње две године, укључујући и цртеже-дневнике.Прихватају се цртежи као целовито и самостално уметничко дело настало на папиру сувом или мокром техником (оловком, оловком у боји, сребренком, кредама, угљеном, хемијском оловком, фломастером , тушевима, мастилом…). Димензије појединачног листа једног аутора површином не може бити мањи од формата А5 ни већи од формата Б1.
Не примају се урамљени радови. Организатор задржава право излагања без рамова, па препоручујемо да пријављени радови буду фиксирани и на полеђини заштићених углова (препоручујемо аплицирање архивских трака).
Отварање „ИИИ Међународног бијенала уметничког цртежа“ ће се одржати 06.06.2020. у 20 часова.
Изложба ће бити отворена до 21.06.2020.
Организатор именује Уметнички савет за одабир радова и доделу награда.
Чланови Уметничког савета су академици, историчари уметности и уметници.
Организатор се обавезује спровести поступак избора радова , презентацију, медијску промоцију, израду каталога. Аутори чији су радови изложени имају право на један бесплатан примерак каталога.

Организатор ће доделити Прву, Другу и Трећу награду као и више Награда Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“.
Сви изложени радови остају у власништву Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“, а остали се враћају о трошку аутора уз претходну сагласност.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/produzen-rok-za-prijavu-na-4-medjunarodno-bijenale-umetnickog-crteza/