ПРОФЕСОР БУЛАТОВИЋ У РАЗГОВОРУ СА СТРУЧНИМ КАДРОМ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ПАЛАНЦИ

Већ прво јутро након отварања изложбе, професор Драган Булатовић је имао жељу да разговара са кустосима и стручним кадром Народног музеја у Смедеревској Паланци на тему постојеће изложбе „Симбол(и) града: ремек-дела српског модернизма у служби репрезентације локалне заједнице“, али и да размени важна искуства о теоријском и праткичном раду наше установе.

Овај својеврсни master class прилика је била младом колективу Музеја не само да лично размењује утиске и ставове са професором у пензији на семиру за музеологију и херитологију Одељења за историју уметности Филозофског факултета у Београду, већ и да добију корисне смернице за полагање стручног испита у Народном музеју у Београду. Речју, од формалностима обојене свечаности, па све до учитељаког односа према својим студентима и колегама у целости, професор је поново посведочио своју посвећеност струци и свом професорском позиву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/profesor-bulatovic-u-razgovoru-sa-strucnim-kadrom-narodnog-muzeja-u-palanci/