Početna » ПРОФЕСОРИ ИЗ ШПАНИЈЕ У ПОСЕТИ ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”

ПРОФЕСОРИ ИЗ ШПАНИЈЕ У ПОСЕТИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар

У оквиру Еразмус+ пројекта „Заштита животне околине и борба против климатских промена“, професори Ангел Мартинез Гарсија и Хуан Мануел Фортес били су у посети ОШ „Олга Милошевић” у циљу посматрања активности које су нам донеле статус Еко школе.Током петодневне посете гости из Шпаније су били у прилици да виде низ активности које изводимо у школи, да посете фабрике које се баве еколошким активностима, да посете неке културно-историјске споменике, али и да осете део српског фолклора и културе. Прва активност која је реализована јесте одлазак у фабрику за производњу оловака „New pen“, након које су гости погледали представу драмске секције „Алиса у земљи чуда“.

С обзиром да смо наше госте водили и у фабрику „Наша кућа“ која се бави апциклажом и прављењем папира, желели смо да им покажемо да се исти процес може реализовати и у школским условима, па су учитељице Сања Стевановић и Тања Јовичић реализовале активност „Рециклирам данас, мислим на сутра! Рециклажа папира – практичан рад“. Поред овог, реализована су још два интересантна, интерактивна часа који су одржали наставници биологије Марина Миладиновић и Стефан Антонијевић.

Садржај часа који је реализован са ученицима осмог разреда био је усмерен на факторе угрожавања животне средине и одрживом развоју, док је тема живота у шуми била презентована ученицима трећег разреда. У оквиру овог часа је у улози вршњачког едукатора Срна Аранђеловић указала трећацима на сегменте о живим бићима у Србији и Италији. Шпанци су током посете присуствовали и Свечаној академији одржаној поводом Дана школе у оквиру које је изведена родољубива „Еколошка песма“, чији текст и аранжман потписује учитељ Душан Грашић. Исти учитељ припремио је и представу „Не бацај петарде“ која говори о заштити животне средине.

Након садржаја одржаних у школи, уследила је посета Институту за повртарство. Поред активности уско везаних за екологију, наши гости посетили су и Храм Светог Саве, Манасију, Лисине и Природњачки музеј у Свилајнцу. Верујемо да је посета нашој школи била сврсисходна и да ће професори из Шпаније моћи да имплементирају активности које смо спроводили у свој рад.
Такође, сигурни смо да су наши ученици који су учествовали у пројекту схватили важност екологије.
„Земљу не наслеђујемо од својих предака, већ је позајмљујемо од своје деце“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept