ПРОГЛАШЕНА НАЈБОЉА ВИНА И ВИНАРИЈЕ СРБИЈЕ У 2018 ГОДИНИ

У традиционалном годишњем избору најутицајнијег регионалног винског магазина Вино.рс проглашена су најбоља вина и винарије Србије за 2018. годину.
Назив најбољег црвеног вина понела је купажа мерлоа и кабернеа Регент Ресерве 2013 винарије Александровић из Тополе, док је најбоље бело вино Цхардоннаy С 2015 винарије Kовачевић с Фрушке горе.
За најбоље розе вино изабрано је Роза Ностра 2017 мачванске винарије Ердевик, које је и прошле године тријумфовало у овој категорији само с годину дана ранијом бербом, најбоље пенушаво вино је Тријумф Ноире пенушавац 2010 Александровић, а у категорији слатких и полуслатких вина издвојио се црвени траминац Макана 2015 младе винарије Бикицки из Баноштора. Вино из ове винарије Црна тамјаника 2015 победило је и у конкуренцији најбољих органских и природних вина Србије, док је за овогодишњи Бест Буy, односно вино с најбољим односом цене и квалитета проглашена Фантазија 2013 од сорте кадарка, а направљене у винарији Тонковић, у близини Палића.
Од вина насталих од домаћих сорти, чија популарност је већа него икада, победили су Прокупац боје Лила 2011 винарије Будимир из Жупе, у категорији црвених вина, те у категорији белих Три Мораве бело 2017 винарије Темет из Лозовика, оригинална купажа три домаће сорте – тамјанике, смедеревке и мораве!
На крају, за најбољу винарију Србије у 2018. години проглашена је винарија Александровић, најбоља млада винарија (до седам година постојања) је Виртус, најбоља мала је Бикицки, док се највећи успон у 2019. години очекује од винарије Kовачевић, чији је власник Мирослав Kовачевић понео и назив Винске личности 2018. године.
Вински магазин Вино.рс додељује награде у чак 20 категорија, а поред најбољих вина и винарија награђене су и најбоље винске манифестације у Србији, најбољи дизајн етикета, најефектнији маркетинг, најбоље винско-туристичке понуде, јер Србија полако али сигурно заузима све боље место међу земљама познатим по производњи најбољих вина.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/proglasena-najbolja-vina-i-vinarije-srbije-u-2018-godini/