понедељак, јул 15, 2024
Početna » ПРОГРАМ 59. ОПЛЕНАЧКЕ БЕРБЕ У ТОПОЛИ

ПРОГРАМ 59. ОПЛЕНАЧКЕ БЕРБЕ У ТОПОЛИ

Од 07. до 09. октобра у Тополи се одржава привредно туристичка манифестација Опленачка берба по 59. пут а у оквиру ње Сабор изворног народног стваралаштва.

Као и сваке године и ове је планирано XVIII Међународно оцењивање вина и ракије  у Краљевској винарији за 04. октобар са почетком од 10 часова.

Првог дана Опленачке бербе у петак најпре ће се у 10 часова одржати Дечји програм а потом у 14 часова  Свечано отварање 59. Опленачке бербе – Топола 2022. – Позорница на отвореном у Карађорђевом граду.

За  15:00 часова заказан је  Дечији фестивал фолклора а за 16:00  отварање Сајма вина, сувенира и домаће радиности – Винска улица.

У  17:00  часова заказана је Промоција ЦД “Од Злата јабука”, проф.др Димитрије Големовић – Визиторски центар а у  19:00 – Концерт оркестра Мише Мијатовића са извођачима – Јелена Броћић и Славко Бањац – Вински трг.

Другог дана Опленачке бербе у суботу  од 09:00  часова одржаће се такмичење у кувању гулаша Краљевски котлић  плато Визиторског центра а у 10:00 – Отварање 12. Националне изложбе паса свих раса – Кинолошко друштво “Карађорђе” Топола – Фудбалско игралиште, село Жабаре.

За 11 часова заказан је  концерт изворних певачких група а за  12:00 – Концерт КУД-ова и  отварање Изложбе грожђа, воћа и осталих пољопривредних производа – Средња школа “Краљ Петар I” – Винска улица.

У 14:30  планиран је Свечани дефиле учесника Сабора изворног народног стваралаштва – од Опленца до Карађорђевог града а за 15:00 је заказано  Свечано отварање Сабора изворног народног стваралаштва – Позорница на отвореном у Карађорђевом граду.

У 20 часова одржаће се концерт  Драгане Мирковић  на Винском тргу.

Трећег дана у недељу од 10 часова планирана је Свечана додела награда са 18. Међународног оцењивања вина и ракија – Вински трг док ће се у 11:00 доделити награде у различитим категоријама – Вински трг.

У 12 часова  XI Сусрети младих певачких група – Стара библиотека а у 13:00 – Концерт КУД “Опленац” са гостима – Вински трг. У завршници ове манифестације заказан је концерт групе “Неверне бебе” – Вински трг у 18 часова.

У случају кише програм отварања манифестације Опленачке бербе предвиђен за позорницу у Карађорђевом граду одржаће се на Винском тргу, а програм Сабора у сали биоскопа Културног центра Топола.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept