ПРОГРАМСKЕ АKТИВНОСТИ ПАЛАНАЧKОГ ЦРВЕНОГ KРСТА ИЗ ОБЛАСТИ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА


„У Црвеном крсту проблем трговине људима третирамо превентивно.
Улога Црвеног крста је превентивна и едукативна, те у том смислу организујемо вршањчке радионице за децу од предшколског узраста, преко основношколског, до средњошколског узраста. То су стандардизоване радионице Црвеног крста Србије , које се реализују на нивоу целе Србије.
Волонтери Црвеног крста , као циљна група су Вршњачки едукатори и тренери , који спроводе програмске активности из области трговине људима.

На тим радионицама указујемо деци на проблем који је евидентан у целом свету, па и код нас, да обрате пажњу на ситуације које могу да их доведу у неприлику да упадну у ланац трговине људима из којег је јако тешко изаћи.

Активности које Црвени крст спроводи имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе као посебно угрожене циљне групе али и на професионалце који у свом раду могу доћи у контакт са жртвама трговине људима.

Наша организација Црвеног крста, осим што обележава значајне датуме, континуирано, током године, организује едукативне радионице посвећене овој теми.

Међу децом која учествују на радионицама има оних који већ знају понешто о трговини људима, али и оних који о овом проблему немају баш никаквих информација. Зато,
метод за постизање добрих резултата наше организације у овој области је Вршњачка едукација , која се спроводи са циљем да упозори на појаву трговине људима. „

Едуковани волонтер Црвеног крста Смедеревска Паланка,
Никола Марковић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/programske-aktivnosti-palanackog-crvenog-krsta-iz-oblasti-trgovine-ljudima/