ПРОЈЕКАТ „БЕБО ДОБРОДОШЛА НА СВЕТ“ ЗАЖИВЕО У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ (ВИДЕО)

У Породилишту Опште болнице „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци од данас је заживео пројекат  „Бебо, добродошла на свет” који реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

За родитеље вероватно не постоји лепши осећај од добијања детета. Недуго затим, тај осећај употпуњује и осећај бриге, јер је прикупљање неопходне папирологије за добијање докумената новорођенчета следећи корак. Корак који је дуг, спор и исцрпљујући.

Велики број шалтера, и папирологија чија се тежина може мерити у килограмима, изазов су и за оне са највећим стрпљењем. Почевши од пријаве бебе у општини, преко матичара, па до пријаве у локалном МУП-у.

Родитељи ће од сада све административне обавезе везане за упис детета у Матичну књигу рођених (укључујући одређивање личног имена, пријаву пребивалишта детета и пријаву детета на здравствено осигурање) моћи да обаве у породилишту ОБ „Стефан Високи“, без попуњавања формулара и бесплатно. Ради се о увођењу „јединственог управног места” за обављање административних процедура, како би се родитељима новорођене бебе уштедели и време и новац. Након петнаестак минута од попуњавања електронског обрасца родитељима на мобилни телефон стиже СМС порука са потврдом о пријему обрасца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/projekat-bebo-dobrodosla-na-svet-zaziveo-u-ob-stefan-visoki-video/