ПРОЈЕКАТ „ИНИЦИЈАТИВА ЗА РАНИ РАЗВОЈ РОМСКЕ ДЕЦЕ У СРБИЈИ“ РЕАЛИЗОВАН И У ПАЛАНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Центар за развој ромске заједнице Амаро дром са својим фацилитаторима и координаторком је 30. априла имао посету Градској библиотеци „Милитун Срећковић“ у Смедеревској Паланци .
Наиме реализована је радионица за децу раног развоја из ромске заједнице , која су у програму Снажни од почетка , у пројекту ,,Иницијатива за рани развој ромске деце у Србији“.
Пројекат је започет 2017 године и траје до децембра 2018 године. У пројекту учествују 30 породица из ромске заједнице и имамо 1 до 2 пута недељно радионице са различитим темама и на тај начин деца се припремају за припремни предшколски програм, стичу нове вештине и сазнања .
Деца се највише одушеве посетама зоо врту, спортском стадиону или излетима. Овом приликом се захваљујемо сарадницима из градске библиотеке диреректорки установе, родитељима и деци која жељно ишчекују сваку наредну радионицу.
Радионица је у сарадњи са директорком установе реализована 30.04.2018.  у времену од 17:00 до 18:00 часова.
Деца су са родитељима имала посету градској библиотеци . Деца су научила како да се понашају у библиотеци, у читаоници, како можемо постати чланови библиотеке, причали смо о омиљеним сликовницама, причама и бајкама.
Упознали на који начин могу изнајмити књиге, да буду мотивисани да уче и да стичу нова знања и изреку ,,Kњига је највеће богатство“ смо реализовали у дело тако што су сарадници, библиотекари из градске библиотеке „ Милутин Срећковић “ читали деци приче, након тога су деца причала приче и родитељи.
На овај начин децу упознајемо са важним културним институцијама на локалу, да могу стицати знања и буду афирмисани да стичу нова знања и уче.

З.Симић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/projekat-inicijativa-za-rani-razvoj-romske-dece-u-srbiji-realizovan-i-u-palanackoj-biblioteci/

1 comment

    • Куку и Леле on 05/05/2018 at 08:09

    Ускоро ћемо бити у мањини.

Komentari su onemogućeni.