ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ТОМЕ МИТРОВИЋА „ПОЗОРИШТЕ КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА“ НА ОВОГОДИШЊЕМ ФЕДРАС-у

toma1На  45 републичком  Фестивалу драмских аматера села Србије, који се одржава у Малом Црнићу,  у уторак 18. октобра 2016. Са почетком у 17 сати  одржаће се промоција  књиге „Позориште којег више нема“  нашег суграђанина и дугогодишњег позоришног радника Томе Митровића.

 С обзиром на поуздану и ваљану утемељеност, ово је књига за народ и елиту, за научнике, истраживаче и поштоваоце лепе књижевности и белетристике. Књига  завређује пуну јавност, читалачку и медијску наклоност, јер ју је писац остварио у својој најбољој љубави – љубави према истини

У рецензији књиге, Драгутин Паунић  књижевник, пише:  Књигом „Позориште којег више нема“ Тома Митровић, сјајни познавалац позоришних прилика и глумачких нарави, са пуно контролисане емоције, објективно, опрезно и одушевљено, пред  читалачки публикум  изводи читав један мали свет позоришних аргата, одавно замаклих са земљиног шара, чијим су прашњавим и каљугавим друмовима тумарали, носећи у оскудном пртљагу целокупну своју имовину, а у срцу и души велика надања да ће „једног дана у граду незнано ком“, на великој позорници, обасјани снажним рефлекторима, већим од Сунца, заиграти Шекспировог Хамлета или Јага. Често гладни, исфлеканог одела и поцепаних ципела, без сигурног преноћишта, та вера у успех никад их није напуштала (боље: издала).

Од аутора  Митровића дознали смо да ће промоцијa ове књиге и књиге „Црно на бело“ бити одржана у Паланци у првој половини  новембра месеца ове године у Свечаној сали Паланачке гимназије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/promocija-knjige-tome-mitrovica-pozoriste-kojeg-vise-nema-na-ovogodisnjem-fedras-u/