Početna » ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА “УЧИОНИЦА СЕЋАЊА НА ОТВОРЕНОМ”

ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА „УЧИОНИЦА СЕЋАЊА НА ОТВОРЕНОМ“

од Паланка данас
0 Коментар
У петак је у Београду одржана промоција Приручника „Учионица сећања на отвореном” (Места сећања као подстицај за демократско учење) у коме је објављен рад / сценарио за час Марије Ристивојевић, наставнице у ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу.
Овај сценарио за час, под називом „Смедеревска тврђава у легендама и стварности“, базиран је на истраживању Смедеревске тврђаве из угла историје, легенде, дијалекта и културе.

Приручник je настао у оквиру конкурса које годишње расписује Министарство просвете Републике Србије за програме од јавног значаја.Циљ овог конкурса је промоција и развој образовних и васпитних садржаја за предуниверзитетско образовање, у складу са Стратегијом развоја образовања и васпитања Републике Србије.

Приоритетна област предложена овим конкурсом је имплементација Референтног оквира компетенција за демократску културу Савета Европе. Циљ Приручника је и учење о културној баштини, као дела Нове европске агенде за културу Европске Уније.Приручник је плод сарадње Едукације за 21. век, Центра за истраживање наставе историје и историјског наслеђа Филозофског факултета у Београду, издавачке куће Еволута, а под покровитељством Министарства просвете Републике Србије.

Честитамо на овом изузетном успеху.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept