ПРОМОЦИЈА ВИНГ ЧУН КУНГ ФУА У МЗ КОЛОНИЈА

Винг Чун кунг фу центар“ из Смед. Паланке поводом међународног дана Винг Чуна (Wing Chun Kung Fu) самоодбрамбене борилачке вештине и уметности организује презентацију рада и планова центра, презентацију вештине и мини семинар самоодбране за све заинтересоване.

Наведена презентација и семинар биће одржани у Месној заједници „Колонија“ Смед.Паланка 18.03.2017. у 18 часова.

„ Винг Чун кунг фу центар“ из Смед. Паланке је званично регистована организација од септембра 2016.год. Основана је ради промовисања, проучавања и развоја традиционалних кинеских и других борилачких вештина као целовитих система, њихових здравствених ефеката и начина ефикасне самоодбране, а поготово Винг Чун кунг фу-а. Кроз свој рад промовише кинеску културу и уметност. У плану је званично обраћање Конфуцијан институту у Београду, као и Амбасади Народне Републике Кине ради заједниче сарадње.

Винг Чун је кинеска вештина настала у манастиру јужни Шао Лин у Кини  пре око 400 година спајањем најефикаснијих стилова борења тог времена. Кроз векове се преносила само одређеним ученицима и усавршавала. Експанзија и ширење вештине на запад и европу отпочиње промовисањем исте од стране Брус Лија чувеног глумца и борца.  Његов учитељ је био славини Ип Ман, а чијој линији припада и наша школа. Данас је један од нај распрострањенијих кунг фу стилова на свету.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/promocija-ving-cun-kung-fua-u-mz-kolonija/