ПРОПАЛА ПРОДАЈА ГОШЕ ШИНСКИХ ВОЗИЛА

Продаја фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке у стечају која је била заказана за 21. децембар пропала је јер ниједна фирма није уплатила обавезни депозит од 1,3 милиона евра или поднела првокласну банкарску гаранцију наплативу на први позив, каже за Инсајдер стечајни управник Аца Митић.

За куповину Гоше, била је заинтересована једино фирма Желвоз 026, која је откупила продајну документацију, истиче Митић. Желвоз 026 је ћерка фирма компаније Вицторy солутионс из Београда која се бави неспецијализованом трговином на велико, а која је средином прошле године купила и некадашњег смедеревског ремонтера фирму Желвоз.„До 14 сати 14. децембра, када је истицао рок, нико није уплатио депозит нити је положио банкарску гаранцију, тако да ћу ја у петак констатовати да продаја није успела“, каже Митић.

Kако каже, након празника покушаће нову продају. Подсетимо, почетна цена на јавној аукцији била је одређена на 2,8 милиона евра, што је 50 одсто од процењене вредности Гоше коју је радила пожаревачка фирма YУ-Миланд. Заинтересовани купац, да би учествовао у јавном надметању, био је у обавези да уплати око 1,3 милиона евра депозита на рачун Гоше или да има првокласну банкарску гаранцију наплативу на први позив.

Укупан дуг Гоше износи 25 милиона евра, а с обзиром на то да је почетна вредност фабрике бар девет пута мања, поставља се питање да ли ће уопште остати новца за раднике и државу којима се дугује укупно око седам милиона евра, ако се фабрика и прода.

Извор: www.insajder.net.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/propala-prodaja-gose-sinskih-vozila/