ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У СРБИЈИ УБИЈЕНО 30 ЖЕНА

У Србији је у 2018. години убијено најмање 30 жена у породично-партнерском односу, показала је анализа медијских чланака Мреже „Жене против насиља“. У току првих пола године у 2018. години је убијено чак 20 жена. У случајевима када је жена убијена од руке познатог учиниоца, у 13 злочина починилац је био партнер, док је у седам случајева то био члан породице.

Највећи број жена усмрћен је ножем (7), четири су удављене, а три су убијене хицем из пиштоља. Две жене су тучене до смрти, а једна је убијена пушком. Три жене усмрћене су на други начин.

Седам убијених жена је било старости од 56 до 65 година, пет преко 65 година, а три старости између 46 и 55 година. Две убијене жене биле су старости од 36 до 45 година, две старости од 18 до 25, и једна између 26 и 35 година.

Статистика коју је Мрежа „Жене против насиља“ прикупила на основу медијског извештавања показује најмањи могућ број фемицида, јер је могуће да нису сви случајеви доспели у медије. Осим тога, немогуће је утврдити колико је жена умрло од последица дугогодишњег трпљења насиља.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prosle-godine-u-srbiji-ubijeno-30-zena/